Podjetniški krožek na OŠ Tržišče

Nikoli ni prepozno ali prezgodaj, da začneš z razvijanjem ideje in načrtovanjem svojega podjetja. Tega se zavedajo učenci OŠ Tržišče, ki so se po zimskih počitnicah prelevili v prave podjetnike. Maja in Matej iz podjetja MAIA MEDIA na šoli vodita podjetniški krožek, pri katerem učenci že razvijajo svoje poslovne ideje in ustvarjajo prototipe.

Glavni cilj krožka je, da učenci pridobijo podjetniške veščine, ki jim bodo omogočile, da bodo v prihodnosti uspešnejši, da se bodo lažje zaposlili ali ustanovili lastno podjetje. Spoznavajo, kdo je podjetnik, kakšna je njegova kariera in kaj je podjetniška miselnost. Preko nalog, kakor je na primer izziv s sladkornimi penicami in špageti, spodbujajo svojo kreativnost in iznajdljivost. Ob pomoči mentorjev razvijajo poslovne ideje, od prve zamisli do končnega izdelka, z vsemi procesi, ki spadajo zraven. Tako svoje hobije spreminjajo v poslovno priložnost in postajajo inovatorji.

Mladi podjetniki se soočajo z realno situacijo, kar pomeni, da se učijo, kako se odpre in vodi podjetje, kje pridobiti sredstva za zagon start-upov, kako se lotiti marketinga in prodaje ter kako se povezovati in sodelovati. Poudarek je tudi na novih tehnologijah, ki omogočajo, da svoje ideje predstavijo svetu. Med prototipi, ki so jih učenci ustvarili, izstopajo hrenovke, polnjene s kečapom, in ročno izdelane zapestnice. Seveda pa so se na podjetniški poti soočili z izzivi, kakor so pomanjkanje znanja in motivacije. Toda mladi podjetnik Anej pravi: »Na podjetniškem krožku je zanimivo, a moraš vztrajati, tudi če se ti včasih ne da.« Na koncu podjetniškega krožka bo sledila predstavitev podjetniških zgodb učencev. Verjamemo, da imajo njihove ideje potencial za uspeh, v kolikor jih bodo naprej razvijali. Filip, ki prav tako obiskuje krožek, pa priporoča podjetniško pot tudi ostalim: »Dobro boste izkoristili čas in se naučili veliko novega. Ne odlašajte, saj lahko postanete podjetnik tudi vi.« Za vse, ki so že podjetniki ali to nameravajo postati, MAIA MEDIA organizira delavnico »Naredi sam«: Z digitalnim marketingom in prodajo do večjega zaslužka.

Bi želeli imeti podjetniški krožek tudi na vaši šoli?

Kontaktirajte nas in pripravili bomo brezplačno predstavitveno uro podjetniškega programa za vaše učence in dijake.

Error: Contact form not found.

Deli:
Maia-Media