Maia Media

POLITIKA ZASEBNOSTI

POLITIKA ZASEBNOSTI IN PIŠKOTKOV

Ta pravni dokument opisuje Politiko zasebnosti in piškotkov (v nadaljevanju »Politika zasebnosti«) spletne strani MAIA MEDIA na naslovu https://maia-media.si/ (v nadaljevanju »spletna stran«) v upravljanju MAIA MEDIA, Matej Plešej, s.p. ter opisuje katere vaše podatke zbiramo, na kakšen način jih uporabljamo in kakšna je naša politika piškotkov. Poleg Politike zasebnosti vas prosimo, da se seznanite in strinjate tudi s Pogoji uporabe spletne strani.

Izraz »vi/vas/uporabnik« opredeljuje uporabnika spletne strani, izraz »družba/mi/nami/naša« pa opredeljuje družbo MAIA MEDIA, Matej Plešej s.p.

 1. SPREJEMANJE POLITIKE ZASEBNOSTI

Politika zasebnosti opisuje na kakšen način družba zbira in uporablja podatke uporabnikov spletne strani ter na kakšen način oziroma pod katerimi pogoji jih deli s tretjimi. Šteje se, da s prvo uporabo spletne strani soglašate s Politiko zasebnosti in tudi s Pogoji uporabe. 

 1. KATERE PODATKE ZBIRAMO

Podatke, ki nam jih vi posredujete. Zbiramo podatke, ki nam jih v postopku registracije oziroma v medsebojni komunikaciji posredujete sami. Gre za vaše ime, vzdevek, elektronski naslov, poštni naslov, informacije glede vaših vprašanj, komentarje in druge informacije, ki nam jih posredujete.

Podatke, ki jih zbiramo avtomatično. Avtomatično zbiramo nekatere podatke o vas oziroma o vašem računalniku, in sicer podatke v zvezi z vašim obiskom naše spletne strani, kateri operacijski sistem uporabljate, vrsto brskalnika, jezik brskalnika, podatke o tem koliko časa ste preživeli na naši spletni strani in ostale podobne podatke.

Podatke, ki jih zbiramo s piškotki. Določene podatke pridobivamo tudi s pomočjo piškotkov. Piškotki so majhne datoteke, ki se preko spletnega brskalnika naložijo na vaš računalnik, ko vstopite na spletno stran. Piškotki nam pomagajo izboljšati spletno stran in vašo izkušnjo s spletno stranjo. Za podrobnosti glede piškotkov prosim preberite našo politiko piškotkov v nadaljevanju te Politike zasebnosti.

 1. KAKO UPORABLJAMO VAŠE PODATKE

Vaše podatke uporabljamo za namene opravljanja storitev, in sicer da vam omogočimo uporabo spletne strani, odgovorimo na vaša povpraševanja, vprašanja in komentarje, ki nam jih posredujete preko spletne strani ter za upravljanje, nadgrajevanje in izboljšanje delovanje naše spletne strani.

Uporabljamo Google Analytics (analitično orodje Googla) za spremljanje prometa na spletni strani. Google Analyitics zbira podatke kot so: kako pogosto uporabnik obišče spletno stran, katere spletne strani obišče pred obiskom naše spletne strani, itd. Google Analyitics zbira le IP naslov, ki vam je dodeljen na dan obiska spletne strani, ne pa tudi imena ali druge identifikacijske podatke. Družba podatkov zbranih z Google Analytics ne kombinira s podatki zbranimi na drug način in s tem ne ugotavlja identitete obiskovalcev spletnih strani. Kljub temu da Google Analytics uporablja stalne piškotke, z namenom da vas tudi ob naslednjem obisku prepozna kot istega uporabnika, so omenjeni piškotki lahko uporabljeni samo s strani Googla. Pravice Googla do uporabe in posredovanja podatkov, ki jih pridobi s pomočjo Google Analyitics, so opredeljene skladno z naslednjima dokumentoma: Google Analytics Terms of Use in Google Privacy Policy. Google Analyticsu lahko onemogočite, da vas prepozna ob vašem naslednjem obisku spletne strani, tako da izključite funkcijo uporabe piškotkov v vašem spletnem brskalniku. Podatke, ki jih pridobimo s pomočjo Google Analytics, uporabljamo izključno za namen izboljšave naše spletne strani. Teh podatkov ne prodajamo ali ne delimo s tretjimi osebami.

Če ni izrecno določeno drugače, bomo vaše podatke posredovali tretjim le v primeru, če je to nujno potrebno za zagotovitev skladnosti poslovanja družbe z zakoni in drugimi pravno zavezujočimi akti ali če to od nas zahteva pristojen državni organ.

Šteje se, da z registracijo ali oddajo vprašanja na naši spletni strani soglašate s tem, da vam odgovorimo na vaš elektronski naslov ter da vam na elektronski naslov posredujemo informacije glede naših storitev. Iz seznama prejemnikov elektronskih sporočil se lahko odjavite preko elektronske pošte na naslov info@maia-media.si. V primeru, da vas zanima, katere informacije o vas zbiramo, oziroma če imate vprašanje v zvezi z izbrisom vaših informacij, ki jih zbiramo, nam pišite na naslov info@maia-media.si.

 1. POVEZAVE DO SPLETNIH STRANI TRETJIH

Naša spletna stran lahko vključuje povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso neposredno vezane na družbo. Za zaščito podatkov na teh spletnih straneh družba ne prevzema nobene odgovornosti.

 1. UPORABA PIŠKOTKOV

S predmetnim členom vam želimo zagotoviti vse potrebne informacije glede piškotkov, ki jih uporabljamo na spletni strani. Informacije vsebujejo splošne podatke o piškotkih, možnosti uporabnikov spletne strani ter informacije glede specifičnih piškotkov, ki jih uporablja družba oziroma jih z našim soglasjem uporabljajo tretje osebe.

Kaj so piškotki? Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik ob vašem obisku spletne strani. Spletni strani so piškotki v pomoč, da vas prepozna ob ponovnem obisku in nam posreduje informacije o vaših aktivnostih na naši spletni strani. Piškotki torej zbirajo informacije glede vaše uporabe spletne strani ter podatke glede vaše naprave, s katero dostopate do spletne strani. V tem primeru gre za vaš IP naslov, tip brskalnika, demografske podatke in URL naslov od druge spletne strani, v primeru da ste na našo spletno stran prišli preko druge povezave.

Lastni piškotki družbe. Kot veliko drugih spletnih strani, tudi mi uporabljamo piškotke oziroma tehnologijo sorodno piškotkom, da bi z njeno pomočjo bolje razumeli kako uporabniki uporabljajo našo spletno stran. To nam omogoča, da spletno stran ves čas izboljšujemo in jo prilagajamo vašim interesom. Z lastnimi piškotki vas prepoznamo ko obiščete našo spletno stran. Lastni piškotki družbe so začasni.

Piškotki tretjih oseb. Da bi lahko svojim uporabnikom zagotovili najboljšo izkušnjo pri uporabi naših storitev, poleg lastnih piškotkov uporabljamo tudi piškotke uglednih tretjih oseb, kar nam pomaga optimizirati našo spletno stran in analizirati kako se naša spleta stran uporablja s strani uporabnikov.

Soglasje. Po našem prepričanju mora imeti vsak obiskovalec naše spletne strani možnost nadziranja zbiranja njegovih osebnih podatkov, povezanega z obiskom spletne strani. V primeru da se ne strinjate z uporabo piškotkov z naše strani, prosimo da prenehate z njenim uporabljanjem.

Z nadaljnjo uporabo spletne strani nakazujete vaše soglasje (skladno s Politiko zasebnosti in Splošnimi pogoji uporabe) k uporabi:

 • piškotkov omenjenih v tej politiki;
 • vaših osebnih podatkov, ki jih pridobimo z uporabo piškotkov.

Dodatne informacije. V primeru, da potrebujete kakršne koli dodatne informacije, vam svetujemo da obiščete spletno stran www.ip-rs.si ali www.aboutcookies.org ali www.whatarecookies.com.

 1. POŠILJANJE REKLAMNE POŠTE

Vsak uporabnik, ki se registrira na naši spletni strani oziroma nam na kakršenkoli način posreduje svoj elektronski naslov, dovoljuje družbi, da mu na elektronski naslov, ki je bil naveden pri registraciji, občasno pošilja reklamna elektronska sporočila, kjer bodo predstavljene novosti, posebne ponudbe, akcije ali splošne novice o dogajanju. V vsakem reklamnem elektronskem sporočilu ima uporabnik možnost, da se s klikom na povezavo odjavi od prejemanja tovrstne reklamne elektronske pošte.

 1. DOSTOP IN NADZOR S STRANI UPORABNIKA

Če bi radi dostopali do, pregledali, popravili, posodobili, umaknili ali kako drugače omejili našo uporabo vaših osebnih podatkov, ki ste nam jih predhodno neposredno posredovali, nam to sporočite na elektronski naslov: info@maia-media.si. V vaši zahtevi naj bo vključen vaš elektronski naslov, ime, naslov, telefonska številka in jasna navedba podatkov, do katerih bi radi dostopali, jih spremenili, posodobili ali umaknili. Poskušali bomo ugoditi vaši zahtevi takoj, ko bo to razumno praktično.

 1. SPREMEMBE POLITIKE ZASEBNOSTI

Družba si pridružuje pravico, da lahko kadarkoli spremeni in dopolni Politiko zasebnosti v okviru spletne strani. Vaša odgovornost je, da se seznanite z vsemi morebitnimi spremembami. Datum zadnje Politike zasebnosti je zapisan v dokumentu.

 1. KONTAKTNI PODATKI

Veseli bomo vaših komentarjev, pripomb in vprašanj glede Politike zasebnosti in ostalih pravnih dokumentov. Kontaktirajte nas preko elektronskega naslova info@maia-media.si.

 

Oktober, 2018